Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csillag edzésnaplója

2010.11.07.
Pálya
Beléptem az istállóba kezemben Csillag kantárjával. Kinyitottam a boxa ajtaját. Csillag vidáman ugrándozott ki. Fel akartam kantározni és felkészültem rá, hogy elugrik, de nem. Ma nem. Most hagyta magát.
Kivezettem a pályára, ahol már bátran lépkedett. Megfogtam a kantárját és többször körbevezettem a pályán. Mivel jól viselkedett még ügetésben is vezetgettem, majd megfogtam a futató szárat és a kantárhoz csatoltam. Elkezdtem lépésben körbe vezetni, majd ügetésben és végül még vágtában is. Úgy gondoltam, hogy mára ennyi elég lesz és visszavittem az istállóba.
Kialmoztam a boxában majd letisztítottam és ráterítettem egy takarót, hogy nehogy megfázzon az éjjel. Elköszöntem tőle és elmentem.

Erdő
Miutn Palermoval voltunk terepen kihoztam Csillagot is.
Csillag kicsivel bátrabb ma már és bátrabban lépegetett mellettem. Rátértünk az egyik útra ahol csodaszép volt az erdő. Csillagnak nagyon tetszett és szinte egész úton csak nézelődött. Egyszer úgy döntöttem, hogy a melletünk lévő úton elindulhatunk visszafelé. Az az út is szép volt. Visszafele egy kicsit hagytam ügetni is Csillagot.
Az istállóban egy kis darab almával megjutalmaztam és letisztítottam. Elbúcsúztam tőle és eljöttem.2010.11.06.
Pálya
Miután Palermoval edzettem azután kijöttem Csilaggal is.
Csilag már bátrabban lépkedett melletem mikor kihoztam. Kihoztam Palermo futószárt is, hátha tudom egy kicsit futattni is.
Először megint többször le és fel raktam Csillagra a kantárt, hogy szokja. Ezután megfogtam a kantárját és azzal vezetgettem. Később egy kicsit száraztattam is. Már annyira élvezte a dolgot, hogy még azt is hagytam, hogy ügessen. Úgy gondoltam, hogy ennyi elég lesz mára.
Visszavittem az istállóba és letisztítottam majd egy almával megleptem és elbúcsúztam tőle.
 
 
2010.11.05.
Pálya
Ma megkaptam Csillagot is. Bementem hozzá az istállóba és kihoztam. Megsimogattam, majd óvatosan megpróbáltam felhelyezzni rá a kantárt. Egy kicsit megijedt és hátrébugrott. Újra megpróbáltam akkor már kicsit félve, de engedte.
Kimentünk a pályára. Csillag most volt itt először így kissé meg volt ilyendve, de én bevezettem a pályára. Hogy szokja a felkantározást így újra és újra le és fel tettem a kantárt rá. Ezután óvatosan szárhoz kapcsoltam és elkezdtem óvatosan vezetgetni a pályán. Eleinte nem nagyon akart jönni, de utána már boldogan jött utánam. Mivel ő még csikó így úgy döntöttöem, hogy mára ennyi elég lesz.
Visszavezettem az istállóba és levettem róla a kantárt. Egy almát több felé daraboltam és odanyújtottam neki egy darabot. Először csak megszagolta majd óvatosan elvette és megette. A többi darobot is neki adtam majd óvatosan letisztítottam és bevezettem a helyére. Megsimogattam, elköszöntem tőle és elmentem.