Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Démon edzésnaplója

2010.11.07.
Díjlovas pálya
Démonnal ma átvettük a programba eddig beletett gyakorlatokat sorrendileg és tökéletesitettünk rajtuk majd tovább koreografáltuk a programot. A zene is megvan hozzá, így mégjobban tudunk gyakorolni, hogy melyik gyakorlatból hány ritmusig csináljuk. A mai 3,5 órás edzés alatt kellően kifáradtunk.

Erdő
Amikor odafele mentünk valamitől megijedt és nagyon nehezen lehetett visszafogni; bakolt ráncigálta a fejtét meg hasonlók.
MEgnyugtatásképp utána adtam neki kockacukrokat és utána továbbmentünk majd visszafele a szokásos úton vágtáztunk eggyett.

Fedeles
Miután a délutáni terep után lovaim kipihenték magukat, bevezettem őket a fedelesbe, mert elég borúsra állt az idő.
Démonnasl elösször átvettük a díjlovas gyakorlatot párszor utána Spirittel kicsit vágtáztunk körbe körbe majd egy igen extrém gondoatom támadt, hogy mindkettőt elkötöm és ugy vágtázunk körbe körbe és meg próbálok átszállni démonról spiritre XD nah meg is probáltam, de amikor majdnem két lovam közé estem felhagytam a próbálkozással. Jut eszembe amikro majdnem lesestem az az volt, hogy Démon oldalán lógtam amit úgy láttam, hogy mindaketten jót mulattak rajta. Majd megálltunk, mindkettőjüknek adtam jutalomfalatkákat és vissavezettem őket a boxukba a felszterelésüket elraktam és hazamentem.

 
 
2010.11.06.
Díjlovas pálya
Miután reggel Spirittel kezdtem átjöttem Démonhoz és gyorsan lecsutakoltam, hogy minél többet edzhessünk. Ő kitörő örömmel üdvözölt és miközben vezettem ki, nyerített és prüszkölt, hogy végre itt vagyok. Ma újravettük az eddig tanultakat, és még hozzávettünk a passzázs gyakorlatot, mad elkezdtük gyakorolni és újra átvenni a vágta piruetteket. Már egész jól megy ahogy egyre többet gyakorlunk a régi gyakorlatok is egyre jobban mennek Démonnak amikor újra elővesszük azokat. Volt még egy óránk így arra gondoltam, hogy elkezdek egy programot betanítani. Később jól fog jönni akár versenyeken, akár a többi programhoz alapként.

Erdő
Ma galopp és díjlovas edzés után jött barátnőm, így ki tudtuk vinni két lovamat Démont és Spiritet, és együtt tudtunk lovagolni. Megbeszéltük, hogy fél úton én megyek Démonnal aztán ő. Mikor elindultunk, úgy gondoltam, hogy Démonnal megmutatjuk a barátnőmnek és Spiritnek a kis tisztásunkat. Néha néha egy kicsit lemaradva, de jöttek utánunk, Úgy láttam, hogy egész jól megvannak. Ennek nagyon örültem, de attól még Spirit az enyém :D Odaértünk és láttam ahogy barátnőmnek az arcán először a csodálkozás ül ki az arcára, majd a csodálat. Spiritkém is nagyon érdeklődve vizsgálgatta a ráétet. Mikor elengedtük a két lovat, hogy legelésszen elkezdtek ügetni majd egymással játszani. Kis ideig figyeltük őket, majd odamentünk a bódéshoz és bemutattam neki barátnőmet. Elcsevegtünk, majd vettünk lovaimnak falatozni valót és utána odahívtuk magunkhoz őket. Most lovat cseréltünk és azon az úton mentünk vissza ahol van egy nagyon hosszú egyenes terep. Versenyeztünk, hogy ki a gyorsabb. Spirit csak egy kicsivel előzte le Démont, aki viszont jobban ugrott így egyszerre értünk a végére :D Mikor a lovardába visszaértünk elváltak útjaink én a kancaistállóba ő a ménistállóba ment. Miután mindketten végeztünk, a lovak felszerelését elpakolva beszéltük meg, hogy milyen jó volt :D

Pálya
Ma a délelőtti edzés és terep után délután 4-kor a barátnőmmel kihoztuk Démont és Spiritet. Egy kicsit bemelegítettünk, majd először én mutattam pár dolgot Démonnal a díjlovaglásból Spiritnek, majd ő (hátán kicsit meglepett barátnőmmel) mutatta be Démonnak és bizonyította nekem, hogy milyen gyors. Nagyokat nevettünk és két ló remek barátságot kötött. Mindketten egy kicsit külön edzettünk, majd együtt mentünk 4 kört és utána bevittük a lovakat, eltettük a felszerelést és együtt mentünk haza


2010.11.05.
Díjlovas pálya
Ma reggel 9-re mentem a lovardába, mert úgy terveztem, hogy nagyon ráfogunk állni a díjlovas gyakorlatokra, hogy ha bármikor verseny lesz akkor készen álljunk. Így hát egész délelőtt kint voltunk a pályán negyed 10-től fél 1 ig és három gyakorlatot is átismételtünk amik már akkor nagyon jól mentek Démonnak amikor először tanítottuk neki. Ezek a gyakorlatokat csak átismételni kellett, hamar végeztünk velük: capriole, croupade, ballotade
Utána elkezdtük feleleveníteni az eddig régebben megtanítottakból a courbette és a mezair feladatokat.
Nagyon elfáradtunk mint mindig XD de úgy érzem, hogy jól haladunk és Démon nem sokat felejtett.


2010.11.04.
Díjlovas pálya
MA mikor megérkeztem a lovardába láttam, hogy a mének a ménistálló előtt állnak felsorakozva. Csodálkozva figyeltem, hogy mi történik. Mikor megláttam a lovászt, megkérdeztem, hogy mi történt. Ő azt mondta, hogy semmi komoly, csak megpróbálják rovar irtani a ménistállót. Mondom, hogy csak tessék azzal sarkon fordultam és elindultam a raktár irányába. Mikor beléptem, ott is láttam, hogy változás történt. Gondoltam: Kinek van ennyi szabad ideje és mi történt? Nah mindegy. Viszont örömmel vettem észre, hogy könnyű volt a dolgom hiszen minden lónak kialakítottak egy külön kis részt ahova fellehetett akasztani a nyerget, a kantárt, ostort oda támasztani, meg minden lószerszámot és egyebet odarakni, és egy kis szekrénykét is odaraktak amibe a személyes dolgaidat tudtad zárni. Mikor összeszedtem Démon cuccát és megláttam a lovarda tulajdonost odamentem és megköszöntem ezeket a változtatásokat, hisz ez nekünk is megkönnyíti a dolgunk. Odamentem Démonhoz, és elkötöttem, majd arrébb vezettem, hogy legyen helyem felszerelni. Kivezettem a díjlovas pályára, majd rövid bemelegítés után átismételtük egy óra erejéig az eddig vett gyakorlatokat (átlépés, túllépés, hinta, állítás)
egész jól ment majd ismételni kezdtünk egy új gyakorlatot a lebegőfázist amikor a lónak a vágtában pillanatokig semmije sem ér le a földre. ÉN nagyon élveztem és szerintem lovam is. Elfáradva a sok vágtától, de eredményesen zárhattuk magunk mögé a délelőtti edzést.

Erdő
Ma délután a díjlovas pálya helyett gondoltam inkább terepre menjünk, az legalább kalandosabb kicsit és ráadásul még a lebegő fázis gyakorlatot is tudtuk gyakorolni amikor a hosszú úton vágtáztunk. Ma egy teljesen új utat jártunk be, legalább 5km volt az út hossza. Mikor elértünk az út végén levő áthatolhatatlan bozótost megpihentünk, majd egy negyed óra múlva visszafordultunk. A lovardába visszaérve láttam, hogy kezdik bevezetni a méneket az istállóba, gondoltam, hogy már kellően kiszellőzött. Leszereltem Démont, a cuccát elpakolta, őt a helyére vezettem.


2010.11.03.
Díjlovas pálya
Ma reggel izgatottam vártam, hogy megint menjek a lovardába. Az utóbbi napokban alig bírtam távol maradni az én drága Démonomtól. Amíg a lovardába mentem azon tűnődtem, hogy most is a díjlovas pályával kezdjünk-e. Úgy döntöttem, hogy szokásomhoz híven most is ott kezdünk :D Odaértem a lovardába, majd futólag beköszöntem az irodába és a raktár felé vettem az irányt majd gyorsan összekapva Démon felszerelését rohantam a bokszába. Csodálkozva láttam, hogy nincs ott, majd arra gondoltam, hogy kivitték a legelőre a lovakat ebben a szép időben. Ott is volt a drága és amikor meglátott boldogan ügetett oda hozzám. Majd kivezettem a legelőről, kikötöttem, majd felszerelés előtt gyorsan, de alaposan lepucoltam és máris indultunk a díjlovas pályára, hogy edzünk. Mondtam Démonnak, hogy ma új gyakorlatot fogunk venni. Elkezdett bólogatni és boldogan prüszkölni mire én nevettem egyet. Mikor elvégeztük a bemelegítő gyakorlatokat elkezdtük az új gyakorlatot a Hintát. Démon be van lovagolva minden gyakorlatra, de nem tökéletesre, így ezt a gyakorlatot is sokat-sokat kell gyakorolnunk. 2 óra után már egész jól belejöttünk, de ez lehet úgymond "a kezdők szerencséje". Majd meglátjuk mi lesz délután és holnap. Kifáradva, de eredményekkel hagytuk el a pályát. Most elővettem a slaggot is és szépen lehűtöttem a drágám lábait aki állandóan beleakart inni a vízsugárba :D Majd bevezettem és elraktam a felszerelését. Démon majd edzünk délután is addig pihend ki magad :D

Fedeles
átvettük démonnal a díjlovas gyakorlatokat, és rendesen kifáradtunk ugyhogy ma nem voltunk délután sokat csak háromnegyed órát

Erdő
Démonnal ma voltunk terepen nagyon sokat lovagoltunk. Elfáradtunk viasszamentünk.


2010.11.02.
Díjlovas pálya
Ma dél körül tudtam csak kimenni Démonnal, mert eelaludtam XD és későn indultam.
Siettem és amint odaértem gyorsan előszedtem a raktárból a felszerelését és a tisztító eszközeit, majd egyensúlyozva odamentem a bokszáig ahol minden kiesett a kezemből XD kinyitottam az ajtóját és kivezettem a bokszából, hogy a szép napos időben kint álljon addig is míg pucolom. Amíg pucoltam, elmeséltem neki a velem történteket tegnap óta. Amennyire egy lónál lehet, érdeklődéssel hallgatta. Amint szép tiszta lett, felpakoltam rá a felszerelését, és befásliztam a lábát, mert tegnap egy kicsit rosszul lépett és nem akartam, hogy baja legyen. Teljesen elkészültem, kicsit hátraléptem és megszemléltem Démont, mert megint kitört rajtam a pedánsság XD Mikor úgy döntöttem, hogy kész, kivezettem a díjlovas pályára. Megálltam, mintha versenyen lennék, körbenéztem majd felszálltam Démonra. Két nagy kör lépés emelegítés után elkezdtük ismételni az átlépés túllépést, majd az állítást, vegyesen. Nagyon jól halad, és a szokásos két óra edzés után már azt mondtam magamban és félig hangosan neki is, hogy Gyerünk Démon, csak így tovább egy nap teljesen tökéletesen végrehajtunk minsden feladatot. Nincs is olyan messze ez a nap, ha így haladunk. Köszönöm, hogy ilyen kedves, eggyütműködő társam vagy.
Miután befejeztem a dícsérését és megjutalmaztam egy cukorkával ami a zsebemben lapult, visszavittem a leszerelő helyhez, majd lesereltem, gyorsan elpakoltam a cuccát, és kivittem egy kicsit legelni a friss zöld fűre, hogy legyen a friss levegőn. Majd egy óra múlva visszavezettem a bokszába.
 

Fedeles
Ma amikor visszavezettem Démont 2 körül a bokszába nem sejtettem, hogy esni fog így elterveztem, hogym ilyen szép kis túrát fogunk tenni a terepen. Naná hogy pechem lett XD. Mikor kinéztem az iroda ablakán (ahol épp beszélgettem) láttam, hogy zohug, így a csalódottságom után gyorsan újraterveztem és megállapítottam, hogy ilyen időben csak a fedelesbe tudunk menni Démonnal. No nembaj legalább még egy kicsit gyakoroljuk a díjlovaglást. 4 óra fele (amikor még mindig zuhogott) kirohantam a raktárhoz, majd Démon cuccaival odasprinteltem a bokszához. Most nem bajlódtam azzal, hogy kivezessem, gyorsan bedobtam a bokszába a cuccokat majd átugrottam, hogy ne legyek még vizesebb. Hoppá szerencsés földet érés! Most is amíg pucoltam, elmeséltem miről beszélgettem az irodában. Démon aranyosan tűrte a szóáradatomat és úgy tűnt élvezi is. Mikor kész lettem megfordultam megfogtam a szárat eg ynagy leveegő: Démon most futnunk kell és kirohantunk az esőbe. Mikro berohatnunk a fedeles száraz biztonságot nyujtó épületébe, megálltunk majd elrendeztem magam és démont is egy kicsit, mert megázott ő is.
kész! aztán felszálltam rá és kezdtünk bemelegíteni. Hmm nah most mit is csináljak? Ismételjem a délelötti.....nem nincs kedve,! és így ügetni kezdtünk majd beugrattam vágtába és hosszú hsozzú körökön keresztül önfeledten vágtáztunk amikro kezzdtünk fáradni megállítottam Démont, lépésbe. Majd mégeggyet vágtáztunk és utána kirohantunk a bokszba. LEpucoltam, leszerszámmoztam és Csak nem? :D előkerült két alma a zsbemből. Démon élvezettel csámcsogta el és hálásan nézett rám majd elkezdett bökdösni, kifejezvén háláját. Jólvan démon szeretlek! Majd adtam neki egy naaagy nagy puszit a homlokára! Megsimogattam majd nagy levegőtr vettem és kirhantam az irdoába. Vártam egy félórát és csaknem? elálltaz eső nah kapva a lehetőségen elindultam haza!

Erdő
Miután hazamentem, nem bírtam lenyugodni, annyira Démonnál akartam lenni. Mivel esett az eső délután nem tudtam, hogy megéri-e kimenni, de nem bírtam magammal és mégis visszamentem. Mikor kiértem boldogan láttam, hogy szép időnk van és az eső sem fog hamar esni.
Mikor beléptem Démonhoz a felszerelésével, meglepetten ám kitörő örömmel üdvözölt. A szám széles mosolyra húzódott majd odarohantam és átöleltem a nyakát :D Utána összeszedtem a cuccát, letisztítottam bár nem volt miit, csak megszokásból :D meg persze a drágám szeret hemperegni is. Felszereltem majd elindultunk a jól ismert úton az erdőbe. Jött egy ötlet, hogy megnézzük azt a rejtett tisztásunkat. Kis keresgélés után megtaláltuk és elmosolyodtam és Démon is prüszkölt egy jó kedvűet, hogy nem járt arra senki rajtunk kivül. Elindultunk, egyre fokoztuk a gyorsaságot, de nem annyira, hogy a drágám elbotoljon. Mint a halott az alagút végén a fehér fényt úgy láttuk meg az elsőre megszeretett,, kis csendes tisztásunkat. Odaügettünk a bódéhoz ami most is nyitva állt. Démont elengedtem, hogy legelésszen egy kicsit. Oda rohantam a bódéshoz akivel nagyon jól összebarátkoztunk. Mosolyogva üdvözöltük egymást, elbeszélgettünk, majd mikor Démon nyerített egyet, hogy no most már menjünk tovább nevetve vettem neki meglepi finomságokat. Jókedvemben odatáncikáltam hozzá majd felpattantam a hátára és elindítottam. Ahogy gondoltam ő is jókedvű volt így számítottam egy bakolásra, amiből rögtön 3 is lett. Nevettem egy jót majd elindultunk egy másik úton. Mivel egész jól ismertük a terepet, így gondoltam, hogy visszatalálunk. Egy nagyon jó ösvényt találtunk ami elég széles, sima és hosszú volt egy jó vágtához így hát Démon, mintha olvasna a gondolataimban, beindult egy szééép nyújtott vágtába. Mint mindig csodálatos volt ahogy eggyütt mozogtunk majd a végén egy félig kidőlt fát át ugratva lelassítottunk.Mind a ketten a sebességtől felajzva ám kicsit kifáradva mentünk tovább. (én term. a hátán)Egy hatalmasat kerülve visszataláltunk az ide vezető ösvényhez. Visszafele sokat nézelődtünk, megdicsértem Démont. Mikor kiértünk az erdőből és ráfordultunk a lovardához vezető útra, odaintegettem kedves barátnőmnek ;D. Beügettünk, majd bevittem rögtön az istállóba, mert kezdett sötétedni. Felhívtam anyát, hogy jöjjön értem autóval (sötét lesz) és elkezdtem leszerszámozni Démont. Elővettem a két dugi almát amit jókedvvel fogyasztott el majd egy nyerítéssel köszönte meg. Közben nem is vettem észre mennyire eltel az idő, anya megjött, és én pedig elköszöntem lovamtól: majd holnap is jövök és hazaindultunk.


2010.11.01.
Díjlovas pálya
Ma a tegnapi feladatokat elevenítettük fel Démonal, majd az állítást kezdtük gyakorolni.
Azt nem mondanám, hogy teljesen tökéletesen végre tudja hajtani a feladatokat, de nagyon jól halad és egy hét gyakorlás után már szinte tökéletesen végre fogja tudni hajtani a feladatokat! Ezen a héten még két feladatot fogunk venni, majd az eddigi négy feladatot fogjuk gyakorolni sokat, hogy minden feladatból majd a legjobbat tudja nyújtani!

Erdő
Démonnal ma kint jártunk a terepen és egy eddig sohasem lovagolt utat fedeztünk fel amin látszott, hogy csak egy két ember ment arra. ÉN és Démon is egy kicsit kíváncsiak lettünk, hogy mi lehet arra tehát elindultunk a csapáson. Mikor mentünk egy fél órát végre a végére jutottunk és egy gyönyörü mesebeli kis tisztást találtunk. Ott volt egy kis árus bódé is tehát gondltam nem mi vagyunk az elsők akik felfedezték. Nagyon örültünk attól még, hogy nem mi vagyunk az elsők. Odaügettünk a bódéhoz majd vettem Démonnak két almát és két répát. Nagyon örült neki és hamar elfogyasztotta majd neki állt a rét szélén lelegelni a füvet ami amugy is megnőtt már. Egy negyedóra pihenés után mialatt én a bódéssal beszélgettem, elindultunk visszafele a csapáson és miután visszatértünk a lovardába eseményekkel gazdag tereplovaglást tudtunk magunk mögött. Mégegyszer lecsutakoltam Démont majd kitakarította ma bokszát és utána bevezettem. A felszerelését a neki kijelölt helyre tettem. Majd elbúcsuztam tőle.


2010.10.31.
Díjlovas pálya
Ma főleg az Átlépés és túllépés gyakorlatok gyakorlására fektettük a hangsúlyt. Amikor Már mindketten eléggé elfáradtunk bevezettem Démont a bokszába.

Pálya
Mivel szép napsütéses délutánunk van gondoltam a délelötti díjlovas esdzés után itt lovaglok egy lazábbat Démonnal.
Egy kicsit gyakoroltuk a délelötti feladatokat is, de főleg ügettünk és vágtáztunk.2010.10.30.
Díjlovas pálya
Ma kint voltam 2 órát délelött Démon lovammal és sokat edzettünk, egész jól fejlődik.
Miután kipihente magát késő délután kimentem még vele 1 órára edzeni, mert felkell készülnünk minél jobban egy esetleges díjlovas versenyre. Mikor alkonyodott bevezettem a bokszába, letisztítottam és adtam neki enni. Megkértem a lovászt, hogy egy másfél óra mulva adjon neki vizet. Elbúcsúztam Démontól majd eljöttem.

Erdő
Ma legalább 3 órát voltam terepen Démonnal, aki nagyon élvezte a szép erdőt, a friss levegőt.
Rengeteget mentünk és amikor találtunk egy patakot felgyorsítoottunk és ugrottunk..... csodálatos érzés volt a levegőben, ahogy szálltunk, majd egy könnyed puffanással értünk a tuloldalt földet. Elértünk egy tisztásra ahol lepihentünk megetettem almával ő legelt egy kis füvet majd visszaindultunk. Nagyon jó volt.