Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 Funky edzésnaplója

2010.11.07.
Pálya
Ma amikor kimentem Funkyhoz, már mindketten izgatottak voltunk, hogy mi fog történni. Lepucoltam felnyergeltem, és bementünk a pályára. Először körbevezettem, amit egészen nyugodtan tűrt. Majd ezután óvatosan beleraktam a kengyelbe a lábamat. Egy kicsit sunyított, de nem lépett arrébb. Amikor kezdtem ráterhelni, akkor már arrébb akart menni, de megfogtam. Majd mikor megnyugodott, akkor ráültem. Eleinte nem tudta hova tenni a helyzetet, hogy mit is keresek a háta közepén, de lassanként kezdte megszokni. Léptünk néhány kört, majd be is vittem a bokszába, nem kell ennél több mára. Megetettem, és egy fél óra után adtam neki vizet is.


2010.11.06.
Pálya
Ma odamentem Funky bokszához és elkezdtem pucolni, majd felszerszámoztam. Rátettem a futószárra, és már mentünk is a pálya felé. Léptünk egy kicsit, majd ügettünk, és ma már a vágtát is megpróbáltuk. Egészen jól ment, de nem mentünk sokat. Ezután bevittem a bokszába és adtam neki almát.


2010.11.05.
Pálya
Ma kimentem Funkyhoz és lepucoltam. Gondoltam ma is tanulunk egy kicsit. Feltettem a nyerget a hátára, a múltkorinál már egy kicsit határozottabban, és közbe nyugtattam, nehogy arrébb ugorjon. Teljesen nyugodtan állt, mikor viszont kantárral együtt kivezettem a bokszból, megpróbált elrántani, de szerencsére meg tudtam fogni. Bementünk a pályára, majd ott elkeztem magam mellett vezetni. Néha-néha megijedt, és egy párszor bakolt is, de egyébként ügyes volt. Két kört ügettünk, de a vágtát még nem gyakoroltuk.
Ezek után visszavittem a bokszába, és adtam neki almát, amit már egyre bátrabban falatozott.2010.11.03.
Pálya

Lepucoltam Funky-t, majd óvatosan a hátára tettem az izzasztót. Ezt még jól tűrte, de amikor a nyereg következett akkor arrébb lépett. Lassan hátára eresztettem a nyerget, megsimogattam alul a hasát, hogy ne érje váratlanul a heveder. Nagyon lazára becsatoltam a szíjat, majd elindultunk ki a pályára. Ebben a lovardában ez Funky első edzése, így szokatlan volt a környezet. Néhányszor megijedt, de mivel csak száron vezettem nem félt annyira. Egy fél órát így sétálgattunk, majd gondoltam ez mára elég lesz, és vissza vittem a bokszába. Ott kapott almát, amit még csak óvatosan ízlelgetett.