Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Információ

Az eladó lovakat az irodában találod. Amikor megveszed az első lovadat 1000§-ot kapsz, de ebből levonásra kerül a kért ló ára. Ezután a lovad átkerül a megfelelő istállóba, és eztuán ott tudod majd látogatni. Ha a lovad ikonjára kattintasz ott lesz a lovad összes adata, a te neveddel együtt, mint tulajdonos. Ha csikót vettél, ő addig marad csikó, amíg mindenre meg nem tanítod. Az adatainál meg lesznek adva, mikkel kell foglalkoznotok, és hogy hány lecke van még hátra. Ha a nevedre kattintasz, megjelenik, hogy mennyi pénzed van, és hogy milyen holmijaid vannak. Ezeket bármelyik lovadhoz használhatod, ha esetleg több is van.

A lovad adatai alatt találsz kommentírási lehetőséget, ahová írhatsz, hogy jártál nála stb. Ide nem muszáj írni, ha máshol edzel a lovaddal, mert látni fogom, hogy voltál itt, de ha pl. írsz hogy lecsutakoltad a lovad, a küllem pontok (erről később) növekedni fognak. Ha 3 hétig nem látogatod a lovadat átkerül az eladó lovakhoz.

Mindegy, hogy mikor regisztráltál, minden hónap 1.-jén mindenki kap 20 §-t. Ez bekerül a pénzedhez, és ha kell rajtengedélyt, vagy lovas holmikat tudsz venni belőle.

Ha már 3 vagy annál több lovad van nyithatsz magánistállót, ahol csak a te lovaid vannak, így könnyebb a gondozás és a csutakolás.

A lovasboltban minden felszerelést meg tudsz venni, amire szükséged van, csak alul írnod kell, hogy mit szeretnél. A lovasboltot az irodában találod.

A különböző pályákon edzeni tudsz a lovaddal. Ha pl. a lovad ugróló, akkor edzhetsz vele a díjugrató pályán, a pályán, a fedelesben, és mehetsz vele terepre az erdőbe, de a galoppályán és a díjlovas pályán nem tudsz edzeni. Ha oda írsz nem veszem figyelembe. Logikusan ha díjlovad van, akkor a díjugrató- és a galoppályára nem mehetsz stb. A pályákon csak alul írd meg, hogy mit csináltatok, és a lovad tudása növekedni fog. Ha már meg van adva, hogy milyen sportágra van belovagolva a lovad, akkor már nem tudod átlovagolni, de ha még csak hobby szinten van, akkor választhatsz, hogy milyen sportágban szeretnél a későbbiekben vesrenyezni. Egy nap alatt nem szabad túlhajtani a lovat, mert ha ez megtörténik le fog betegedni. Mehetsz vele naponta egyszer egy sportág-pályára (díj, díjugrató vagy galopp), egyszer a pályára vagy a fedelesbe, és egyszer terepre vagy futószárra.

Egy kicsit a szintekről; 10 szint van, mindegyik szinten 10 pont. Minél magasabb szinten van a lovad, annál nagyobb esélyetek van megnyerni a versenyeket (Persze nem biztos, hogy nyersz). 4 féle szint van: kedv - ez a látogatások alapján növekszik, minden látogatásnál egy ponttal; tudás - ez az edzéseknél növekszik; állóképesség - ezt a tudást terepen és futószáron tudod megszerezni; küllem - ezt akkor tudod növelni, ha írsz hogy lecsutakolod a lovadat (az adatlapja alatt).

Ahoz, hogy versenyeken indulj, rajtengedélyvizsgát kell tenned. Ezt az irodában igényelheted.

Ezen kívül patkolókovácshoz is el kell menned, ha 8 héten túl nem viszed el, lesántul, és kapni fogsz egy e-mailt, hogy orvosi kezelést kell igényelnie, plusz nem fogsz tudni edzeni, és ha pont akkor van a verseny amira neveztél, kizárnak. Ha mégis lesántul, menj az orvoshoz, ahová akkor is menned kell, ha a lovad beteg. Ha beteg, és nem mész el orvoshoz, ugyan az történik, mint amikor lesántul - nem versenyezhetsz és edzhetsz. Mindkét esetben átkerül a betegistállóba.

A lovadat át tudod nevezni, ha bemész az irodába, megkeresed az Átnevezés modult, és írsz, hogy mi legyen az új neve a lovadnak.

 

Ha valami nem világos, nyugodtan kérdezz itt alul. Az nem jó, ha valamit nem értesz és emiatt nem tudod gondozni és edzeni a lovad.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:-)

(Tündi, 2010.11.06 17:53)

Oké Omarella és köszi!

---

(Omarella, 2010.11.05 20:37)

Köszi Tündi, de Szonjus már vett lovat... Beszéltem vele msnen. :)
Ha csikód van, az étrendjét nem kell beállítani. Akkor kell csak, ha majd oda lesz írva pirossal, hogy állítsd be a lovad étrendjét.

kérdésem van

(Tündi, 2010.11.05 19:24)

Omarella: Ha nekem csikóm van, akkor neki is be kell állítani az étrendjét?

Szonjus: válasz

(Tündi, 2010.11.05 19:23)

Szonjus: bár nem én vagyok a szerkeztő, de attól én segítek neked: ha lovat szeretnl vásárolni, menj be az irodába, ott manj bele az eladó lovak-ba, válassz, hogy te csikót, kancát, mént vagy heréltet vennél. Ha ez megvan akkor menj be az irodn belül a lóvásárlásba és add meg a kért adatokat.

Lovat szeretnék:D

(Szonjus, 2010.11.01 21:20)

Szia! ha szertnék lovat akkor mit kell csinálnom??

köszi

(Tündi, 2010.11.01 17:15)

Köszike! :)

Válaszok

(Omarella, 2010.11.01 17:08)

Nagyon jókat kérdeztél. :) Ittvannak a válaszok:
-Amikor megveszed a lovat nincsen patkója.
-Igen, kantár és nyereg mindenképpen kell.
-Ez az egész lónevelde inkább egy versenypark, így fedeztetés sajnos nincsen.
-A sántaság és a betegség attól függ, hogy az orvos mennyi gíógíszert ír fel. 2 és 7 nap között lehet maximum, és naponta kell egy adag gyógyszer, amit majd a lovasboltban lehet kapni.
-Ha kiviszed a lovad a legelőre nem került eladásra, bármeddig maradhat.
-A fizetőeszköznek jelét laptopon is le lehet írni, a shift és a 0 (nulla) kombinációjával. (leellenőriztem) Neve még nincs, majd kitalálok neki egyet. :D
-Pénzhez jutáshoz versenyeken kell indulni, illetve talán majd lehet munkát vállalni, de ez még nem biztos.
-A versenyeken nincs nevezési díj.
-A lovadnak egy sportága van, maximum átlovagolni tudod, de egyszerre a kettő nem megy. Ha szeretnéd átlovagolni akkor alovad alatti kommenteknél jelezd.
Ha van még kérdés írj nyugodtan. :)
Üdv: Omarella

kérdések

(Tündi, 2010.11.01 16:45)

Volna pár kérdésem:

-Amikor megveszem a lovat akkor alapból van patkója vagy kell felrakatni?
-Ahhoz, hogy edzhessek vagy lovagolhassak előbb kell kantárt meg nyerget is vennem?
-Ha van egy kancám meg egy ménem lehet csikójuk? Ebben az esetben mikor lehet és mennyi ideig kell várni, hogy a ló elljen?
-He lehetséges, hogy csikó szülessen akkor a gazda találja ki a születendő csikó adatait: nemét, nevét, színét stb.?
-Meddig tart egy ló sántasága ill. betegsége?
-Ha kiviszem a lovam a legelőre akkor nem kerül eladásra ha 3 hétnél több ideig nem viselem gondját?
-Nekem laptopom van így nem tudom leírni a fizetőeszköz jelét mert nincs ilyen jel a gépemet. Mit tegyek? Mi a fizetőeszköz neve?
-Hogyan lehet pénzhez jutni?
-A versenyre nevezéskor kell fizetni nevezési díjat?
-Ha pl. nekem díjugrató lovam van akkor lehet olyan tenni, hogy beidomítom díjlovagló lónak is és akkor két dolgot tud a lovam?


Kérlek minél hamarabb válaszolj!