Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Palermo
Nem: mén
Szín: Pej
Jegyek: Hóka, bal hátsó láb kesely
Születési év: 2003
Tulajdonos:  Tündi (cs_tundi@citromail.hu)
Tulajdonságok: Könnyen kezelhető, kényelmes mozgású
Patkolókovácsnál járt: 2010. 10. 01.
Betanítottság: Díjlovaglásra belovagolva
Papírok: Törzskönyv van, útlevél van, rajtengedély van
Edzésnapló Új!
Szintek: 
             Kedv: 1. szint, 7 pont
             Tudás: 2. szint, 4 pont
             Állóképesség: 1. szint, 7 pont
             Küllem: 1. szint, 7 pont  
Étrend: 
             Reggel:  1,5 mérő zab + sok frissen kaszált fű
             Délben: Sok széna
             Este: 1 mérő árpa + 1,5 mérő korpa
Képek:
Kép Kép Kép Kép 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Munkánk

(Tündi, 2010.11.05 18:10)

Délelőtt a díjlovas pályán sokat ismételtünk majd két új leckét is vettünk, amiket még tökéletesíteni kell.
Késő délután az erdőbe mentünk ki, ahol a sok akadály miatt sokat tudtunk ugratni.
Ezután kimentünk a pályára is ahol díjlovas lépéseket vettünk át megint, de ezúttal Palermonak sokkal jobban sikerültek a ma vett lépések. Az edzés végén és elején száraztattam is. Az óra közepén nyereggel és annélkül is lovagoltam.
Minden edzés után lecsutakoltam, a szőrét és a sörényét meg a farkát ki is keféltem és végül kitisztítottam a patáit.

A mai munkánk

(Tündi, 2010.11.04 19:03)

Dél előtt gyakoroltunk és ismételgettünk a díjlovas pályán majd két új leckét vettünk át. Palermo az elmúlt napokban nagyon sokat fejlődött. Ezután letisztítottam.
Dél után a pályán gyakoroltunk. Amíg én a kobakomért voltam paripám egyedül elgyakorolta az összes díjlovas lépést! Eztuán együtt is átismételtük a leckéket és ügettünk meg vágtattunk a pályán. Kicsit ugrattunk is. Ezután letisztítottam.
Késő délután pedig kimentünk az erdőbe túrázni. Ugrattunk is. Kicsit pihentünk az út végén majd szőrén ülve vissza jöttünk. Ezután amikor visszaértünk az istállóba és letisztítottam a felszereléseket és Palermot is. Kialmoztam majd elmentem.

A mai munkánk

(Tündi, 2010.11.03 16:59)

Ma csak délután tudtam idejönni a lovardába, de attól bepótoltunk mindent:
Először a díjlovas pályán ismételtük át az eddig vett leckéket és ma sikerült két új leckét átvenni.
Ezután az erdőbe úgy mentünk, hogy szőrén lovagoltam, amit előb-utób meg is szoktunk. A mi csapásunnkon elmentünk a vízeséshez, ahol nagy meglepetésünkre egy fatuskó díszelgett. Elvontattuk az erdő szélére majd visszatértünk a vízeséshez. Kicsit pihentünk ott, majd visszjöttünk a istállóba.
A pályán a díjlovaglásos leckéket vettük át, körben és nyolcas alakzatban ügettünk, a pályát váltogatott tempóban kerültük meg és végül ugrattunk is. Visszatértünk ide, ahol lovamat megtisztítottam és elbúcsúztam tőle.

Mai munkánk

(Tündi, 2010.11.02 19:32)

Reggel etetés előtt elmentünk a díjlovas pályára gyakorolnia megtanultakat és átvenni az újakat. Ezután letisztítottam lovamat s megetettem.
Dél körül kimentünk a pályára ahol körbe, nyolcas alakba és a pálya mentén is lovagoltam. Átvettük a díjlovas gyakorlatokat majd megint rendbeszedtem lovamat.
Este felé kimentünk az erdőbe ahol új csapást vágtunk és találtunk egy szép rétet és egy vízesést. Holnap is kimegyünk oda majd, ám ma mikor visszajöttünk megint megtisztítottam Palermo-t és ráraktam a pokrócát.
A mai napon is sokat javult táltosom tartása, állóképessége és tudása gyanapodott. Mozgalmas napot tudhatunk magunk mögött!

a mai munkánk

(Tündi, 2010.11.01 17:13)

Délelőtt voltunk kint a díjlovaspályán, ahol elkezdtünk gyakorolni. 2 és fél órát voltunk kint, majd visszajöttünk az istállóba és lecsutakoltam a lovamat és megitattam.
Ezután kimentünk a pályára és ott is gyakoroltuk egy kicsit a díjlovaglásos gyakorlatokat meg lovagoltam egy kicsit több féle tempóban.
Az erdőben is voltunk és minden úton túráztunk. Az eggyik útnál fekvő kis patakot többszöt átugrattuk majd pihentünk.
Miután végeztünk mindennel megjutalmaztam pár répával Palermot. Ezután lecsutakoltam, kikeféltem a szőrét, sörényét és farkát és végül patáit megtisztigattam.
Palermo tartása és állóképessége is sokat javult ma.