Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kép
Ezen a pályán rengeteg szabad hely van az idomításhoz, a gyakorláshoz és egy lazább edzéshez. Bárki használhatja a pályát, függetlenül attól, milyen sportágra van belovagolva a lova.
Annyit kell tenned, hogy lent megírod, mivel töltötték a pályán az időt.

+1 tudás

 

Vissza a térképhez

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lovaglás, edzés

(Anna, 2010.11.09 20:07)

ma miután Démonnal edzettem páylán kihoztam Spiritet is jol megmozgattam majd mindkét lovamtol elbucsuztam

lovaglás, edzés

(Anna, 2010.11.09 06:29)

Mikor délután Spirit után kijöttem Démonnal edzeni a pályára természetesen a programunkat vettük át, most zene nélkül. Egy rövdi edzés után a kígyóvonalakban ügettünk és az ilyen formációklat gyakoroltuk, hogy attól se szokjon el nagyon Démon. Majd vágtáztunk sokat, mintha versenyen lenne. Ezek után vissszavittem és a mai teljesítménye miatt kapott tőlem pár jutalomfalatkát. Örült neki majd miután lepucoltam és elraktam a felszerelését elköszönem tőle.

lovaglás, edzés

(Anna, 2010.11.08 21:06)

először spirittel edzettünk majd démonnal
(bocs a rövidségért de hétköznap van)

Másodszorra nyeregben..

(Markalo, 2010.11.08 19:44)

Odamentem Funkyhoz, lepucoltam és felnyergeltem. Ez már egész rutinosan megy nálunk, már kezdi megszokni. Ennek nagyon örülök, hogy már nem kell küzdeni vele és felkönyörögni a hátára a nyerget. Szerencsére a zablát is simán beveszi. Kimentünk a pályára, és körbesétáltunk. Majd beleraktam a kengyelbe a lábamat, és lassanként kezdtem ráterhelni. Ma már jobban tűrte mint tegnap, de még mindig sunyít, és próbál arrébb sétálni. Végül felkerültem a hátára, és sétálgattunk. Már kicsit többet mint tegnap, de még nem annyira sokat. Ezek után visszavittem a bokszába, lepucoltam, és megetettem.

Először nyeregben...

(Markalo, 2010.11.07 18:37)

Ma amikor kimentem Funkyhoz, már mindketten izgatottak voltunk, hogy mi fog történni. Lepucoltam felnyergeltem, és bementünk a pályára. Először körbevezettem, amit egészen nyugodtan tűrt. Majd ezután óvatosan beleraktam a kengyelbe a lábamat. Egy kicsit sunyított, de nem lépett arrébb. Amikor kezdtem ráterhelni, akkor már arrébb akart menni, de megfogtam. Majd mikor megnyugodott, akkor ráültem. Eleinte nem tudta hova tenni a helyzetet, hogy mit is keresek a háta közepén, de lassanként kezdte megszokni. Léptünk néhány kört, majd be is vittem a bokszába, nem kell ennél több mára. Megetettem, és egy fél óra után adtam neki vizet is.

kantárhoz szokás

(Tündi, 2010.11.07 16:16)

Beléptem az istállóba kezemben Csillag kantárjával. Kinyitottam a boxa ajtaját. Csillag vidáman ugrándozott ki. Fel akartam kantározni és felkészültem rá, hogy elugrik, de nem. Ma nem. Most hagyta magát.
Kivezettem a pályára, ahol már bátran lépkedett. Megfogtam a kantárját és többször körbevezettem a pályán. Mivel jól viselkedett még ügetésben is vezetgettem, majd megfogtam a futató szárat és a kantárhoz csatoltam. Elkezdtem lépésben körbe vezetni, majd ügetésben és végül még vágtában is. Úgy gondoltam, hogy mára ennyi elég lesz és visszavittem az istállóba.
Kialmoztam a boxában majd letisztítottam és ráterítettem egy takarót, hogy nehogy megfázzon az éjjel. Elköszöntem tőle és elmentem.

edzés

(Tündi, 2010.11.07 16:04)

Nemrégen voltunk kint a díjlovas pályán, ahol fáradságos munka árán sikerült mindent átismételnünk úgy, hogy tökéletesen ment minden.
Itt bevezetés képpen körbe lovagoltuk a pályát és száron is vezettem Palermot. Ezután ugrattunk. Később a ma vett díjlovas gyakorlatokat ismételtük át és begyakorotuk őket, majd egy kicsit lovagoltam a pályán körbe és körbe. Levezetés képpen egy kicsit ismét száraztattam lovacskámat majd visszavittem az istállóba.
Most már le is csutakoltam, kikeféltem a szőrét és a sörényét meg a farkát, kitisztítottam a patáit, ráterítettem a takaróját és elbúcsúztam.